TaruLeipoo

TaruLeipoo

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Gluteeniton siemennäkkäri

Tähän ohjeen lainasin Chocochili blogista.
Ihan sairaan hyvää ja oonki jo moneen kertaan kyseistä ohjetta
käyttänyt ja vähän joka kerta muokannut sen mukaan mitä
siemeniä kaapista löytyy. Tämän kertainen näkkäri syntyi
näistä aineksista:

1 dl Gluteenittomia täysjyväkaurahiutaleita
1dl Gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl Auringonkukansiemeniä
1 dl Kurpitsansiemeniä
0,25 dl chiansiemeniä
vajaa 0,5 tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl hyvää oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet yhteen kulhossa.
Lisää vesi ja oliiviöljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä massa uunipellille leivinpaperin päälle. Helpoiten käy, kun levität taikinan kelmun tai muovipussin avulla. Voit myös levittää kelmun taikinan pinnalle ja kaulia sen, jotta saat näkkäristä varmasti tasaista. Taikina muuttuu jäähdyttyään helpommin käsiteltäväksi.
Paista näkkäriä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Pidä näkkäriä silmällä paistamisen loppuvaiheessa, ettei se pääse palamaan.
Anna jäähtyä ja murra levystä paloja.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti