TaruLeipoo

TaruLeipoo

torstai 9. tammikuuta 2014

Macaroneja


Näitä on pitänyt kokeilla jo useampaan kertaan..

Ohjeen macaroneihin nappasin Eben blogista ja onnistuin näissä
mielestäni ihan hyvin näin ensikertalaiseksi :)

100 g mantelijauhetta

110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200 g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)

1. Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.

2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.
3. Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.
4. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisijaltaan noin 2 cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja anna niiden sen jälkeen levätä noin tunnin verran.
5. Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan. Kuoret voi pakastaa ja täyttää myöhemmin.

Tummasuklaatäyte:


70g tummaasuklaata

30g kermaa
10g pehmeää voita

Rouhi suklaa. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Kuumenna sen verran että suklaa sulaa, massasta tulee tasaista. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina. Sekoita tasaiseksi. Laita massa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pursota täyte macaronien täytteeksi. Annoksesta riittää n.25 macaroniin.