TaruLeipoo

TaruLeipoo

torstai 2. toukokuuta 2013

Herkkuja 50:siin!

Kakkuja 50:siin. Nämä kakut tein siis jo helmikuussa, mutta nyt sain vasta kännykästä laitettua kuvat koneelle siksi niiden kuvanlaatukin on mitä on :/ Kamera kun ei ollut matkassa mukana näitä tehdässä.
Kakkuja tein yhteensä siis 7kpl, mutta tässä kuvat vain kahdesta kakusta.
Kakkujen välissä diplomaattikreemia ja 4 kakussa taisi olla kreemin lisäksi omenahilloa, lopuissa mansikkaa.




Tässä olisi kuvia vielä niistä muista leivonnaisesta mitä juhliin tein :)

6kpl vaniljakreemi täytteisiä kransseja

2kpl maustekakkuja 

Kinuskikissan ohjeella 

150 g margariinia (tai 1 ½ dl öljyä)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermaviiliä tai hapanta kermaa


Sulata margariini ja nosta se jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt margariini (tai öljy) ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 1 ½ Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 min. Kumoa ja anna jäähtyä.
Ohje yhteen kakkuun.

 Pursotettavat pikkuleivät n 170kpl

500g Voita
600g Vehnäjauhoja
100g Vettä
50g Kananmunia (1kpl)
250g Sokeria
2tl Vaniljasokeria

Vaahdota voi ja vehnäjauhot. Sekoita  vesi,
kananmuna ja sokeri yhteen. Lisää vaahtoon.
Pursota taikinasta pikkuleipiä pellille leivinpaperin
päälle. Paista pikkuleipiä 200 asteessa 5-10 minuuttia.
(Tummat pikkuleivät syntyvät lisäämällä taikinaan 4rkl kaakaojauhetta. Vähennä määrä pois vehnäjauhoista.)
Tästä ohjeesta tulee noin 70-80 pikkuleipää.


2kpl Appelsiinikakkuja

125g Voita tai margariinia
150g Sokeria
3 Kananmunaa
3/4dl Appelsiinimehua
Appelsiinin raastettu kuori
2tl Vanilliinisokeria
2tl Leivinjauhetta
250g Vehnäjauhoja


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat
yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten. Lisää
kuivat aineet, mehu ja lopuksi appelsiinin kuoriraaste.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 1 ½ Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 min. Kumoa ja anna jäähtyä. 
Ohje yhteen kakkuun.

Hedelmäkakkua

Hedelmäkakkua ,jonka oon tehnyt jo viime kevään harjottelussa näyttönä.
Välissä diplomaattikreemi ja vadelmahilloa.