TaruLeipoo

TaruLeipoo

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakut


Leipänä Oulaisten täysjyvä- ja vehnälese.
Kostutus lihaliemellä

Kinkkutäyte:
1,5dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
250-300g kinkkusuikaleita
sinappia
mustapippuria

Kurkkutäyte:
1dl kermaa
50g maustamatonta tuorejuustoa
10-15cm pala kurkkua
pala omenaa
majoneesia
ripaus sokeria
ripaus suolaa

Pilko kinkkusuikaleet vielä pienemmiksi. Kuori ja raasta kurkku sekä omena.
Valmista täytteet vatkaamalla ensin kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja jaa
vaahto kahteen astiaan siten ,että toiseen tulee vaahtoa 2/3 ja toiseen loput 1/3. Lisää
loput aineet täytteisiin, sekoita ja maistele. Lisää tarvittaessa mausteita. Kun täytteet ovat herkullisia aloita kokoaminen ;)

Kakun  kokoaminen aloitetaan leikkaamalla leivästä reunat pois ja kostettumalla ensimmäiset 3-4 leipää. Sitten vaan kinkkutäyte ensimmäisten leipien päälle ja seuraava leipä kerros päälle, kostutus ,kurkkutäyte, leivät, kostutus, kinkkutäyte, leivät, kostutus. Kääri kakku leivinpaperiin ja laita vuorokaudeksi jääkaappiin niin maut tasaantuvat.

Ota kakku seuraavana päivänä jääkaapista ja kumoa se tarjoiluastialle. Tee kakun pintaan kuorrotus kerma vaahdosta ja maustamattomasta tai esimerkiksi ruohosipulilla maustetusta tuorejuustosta. Sivele kakun pintaan. Koristele kakku esim: kurkulla, kinkulla, juustoilla ja  tomaatilla.



Mokkapalat

 
Pohja:
5 1/2 dl Vehnäjauhoja                                                                                                                                                     
2tl Leivinjauhetta
2tl Vanilliinisokeria                                                                                                                                                        
4 Kananmunaa
3dl Sokeria
2dl Maitoa
200g Sulaa margariinia

1/3 Taikinasta otetaan sivuun ja lisätään siihen 2rkl Tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus:
1dl Vadelmamarmeladia
4rkl Sulaa margariinia
4rkl Vahvaa kahvia
250g Tomusokeria
2rkl Tummaa kaakaojauhetta

 Mittaa kuivat aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa
munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivan aineet
munasokerivaahtoon. Lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta 1/3 sivuun ja lisää siihen kaakaojauhe.
Kaadata ensin vaalea taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille
ja sen jälkeen tumma taikina vaalean taikinan päälle. Paista
200 asteessa noin puoli tuntia. Sivele kypsän, kuuman kakun
pintaan vadelmamarmeladi. Anna mokkapalalevyn jäähtyä.
Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä
seos mokkapalalevylle. Koristele haluamallasi tavalla ja
leikkaa paloiksi. Nauti kahvin tai vaikka mehun seurana.



Persikka-rahkapiirakka


Tämmöistä pääsiäisenä ;)

Pohja:
125g margariinia                                                                                                              
1½ dl sokeria                                                                                                          
1muna                                                                                                                       
2½dl vehnäjauhoja                                                                                                         
1tl leivinjauhetta                                                                                                             
2tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Täyte:
250g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiininmehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
1 tlk persikkaviipaleita

Painele murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa persikka-rahkapiirakka kylmänä.

IMG_6447.JPG

PullaPäivä

Jos jonkunlaista pullaa tosiaan aikoinaan tullut leivottua


1212041.jpg
1212002.jpg
1560602.jpg
1560601.jpg
729737.jpg





Muffinssit



1328850.jpg

903011.jpg
624826.jpg
783780.jpg
1231484.jpg
1309479.jpg
1333670.jpg
1803605.jpg

1244180894_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1639009.jpg
1580870.jpg
1545330.jpg
1387407.jpg611874.jpg
697268.jpg
611836.jpg
611850.jpg
611841.jpg868375.jpg











Herkkuja vuosien takaa

                                                                                         
                                      
                                          
                                          906908.jpg
                                          1472646.jpg
611588.jpg
611824.jpg
1245689140_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1359199.jpg
2170151.jpg
690513.jpg